Κλιμακτήριος είναι το χρονικό εκείνο διάστημα που η γυναίκα παρουσιάζει ορμονικές ανωμαλίες αλλά και ανωμαλίες εμμήνου ρύσεως και διαρκεί 2-10 χρόνια πριν την εμμηνόπαυση.

Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει σχεδόν το 15% των ζευγαριών. Μάθετε τις αιτίες και τους ελέγχους που ακολουθούνται για να εξακριβωθούν.

Οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι ένα κληρονομικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από δυσλειτουργία ορμονών και τη συσσώρευση πολλών μικρών κύστεων περιφερειακά στην ωοθήκη, αύξηση των ανδρικών ορμονών, ανοωρρηκτικούς κύκλους, και άλλες μεταβολικές ανωμαλίες.

Οι κύστεις ωοθηκών είναι τις περισσότερες φορές ανώμαλοι σχηματισμοί γεμάτοι με υγρό που προέρχονται από τις ωοθήκες. Οι κύστες στις ωοθήκες μπορεί να έχουν μέγεθος από μερικά εκατοστά ως και πάνω από 30 εκατοστά. Η κύστη ωοθήκης είναι από τις πιο συχνές αιτίες για τις οποίες μια γυναίκα καταφεύγει στον γυναικολόγο.

Η ενδομητρίωση είναι ένα συχνό γυναικολογικό πρόβλημα. Παίρνει το όνομα της από το ενδομήτριο, την λεπτή εσωτερική επένδυση της μήτρας. Στις γυναίκες με ενδομητρίωση, ιστός, που μοιάζει και συμπεριφέρεται όπως το ενδομήτριο, αναπτύσσεται σε περιοχές εκτός της μήτρας.

Η μητρορραγία (uterine hemorrhage) είναι αιμορραγία στην κοιλότητα της μήτρας.

Η πρόπτωση της μήτρας, είναι όταν η μήτρα χάσει την δυνατότητα της στήριξης από τα κοιλιακά τοιχώματα και κατέβει πιό χαμηλά.

Τα ινομυώματα ταλαιπωρούν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σήμερα η αντιμετώπισή τους είναι πιο εύκολη από ποτέ χάρη στις νέες ιατρικές μεθόδους που υπόσχονται άριστα αποτελέσματα.

Η λοίμωξη από τον ιό των κονδυλωμάτων είναι η πιο συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος. Εκτιμάται ότι 50-70% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα προσβληθούν από τον ιό HPV καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Η τραχηλίτιδα είναι η οξεία ή χρόνια φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας. Πρόκειται για συχνή γυναικολογική πάθηση, καθώς οι μισές γυναίκες στη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους θα παρουσιάσουν τη νόσο.

Η ακράτεια ούρων είναι αρκετά συχνή, ιδίως στις γυναίκες, και εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, αλλά συχνότερα στις μεγαλύτερες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακράτειας

Κλείστε ραντεβού2410 250 559
Στείλτε μας μήνυμαinfo@loulakis.net
Διεύθυνση ιατρείουΠατρόκλου 5, Λάρισα