λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκοπική όπως και εξέλιξή της, η ρομποτική χειρουργική, αποτελούν σύγχρονες μεθόδους ελάχιστης παρέμβασης στο σώμα της ασθενούς.

λαπαροσκόπησηΤο χειρουργείο γίνεται από 3-4 πολύ μικρές οπές στην κοιλιά, με τη χρήση κάμερας και πολύ λεπτών εργαλείων. Ο χειρουργός-γυναικολόγος βλέπει σε οθόνη το εσωτερικό της κοιλιάς δια μέσω της κάμερας και χειρουργεί χωρίς νυστέρι, με τη χρήση laser, ή ρεύματος, και με ειδικά λεπτά εργαλεία.

Τέλος αφαιρεί το ινομύωμα, την κύστη, ή ακόμα και ολόκληρη τη μήτρα όσο μεγάλη και να είναι, από μία μικρή οπή του 1cm που υπάρχει ήδη στην κοιλιά, με ειδικό εργαλείο.

λαπαροσκόπησηΈτσι το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο αφού οι μικρές οπές συρράπτονται με την τεχνική της πλαστικής χειρουργικής. Χάρη σε αυτή την τεχνική, προσφέρεται στην ασθενή ένα χειρουργείο με εντυπωσιακά ταχύτατη ανάρρωση, σχεδόν αναίμακτο, χωρίς τη μεγάλη τομή, ενός ανοιχτού χειρουργείου.
Η ασθενής δεν βιώνει τον πόνο της τομής, ούτε τις επιπλοκές της (διαπύηση, μετεγχειρητική κήλη).

Γυναικολογικά χειρουργεία που μπορούν να γίνουν λαπαροσκοπικά

ινομυώματαΙνομυώματα
kysteisΚύστεις ωοθηκών και σαλπίγγων
ενδομητρίωσηΕνδομητρίωση σε όλα τα στάδια(η βαρειά ενδομητρίωση πρέπει να αντιμετωπίζεται σχεδόν αποκλειστικά λαπαροσκοπικά, ή ρομποτικά και όχι με ανοιχτό χειρουργείο).
υστερεκτομέςΥστερεκτομές, ολική, ή μερική αφαίρεση της μήτρας
καρκίνος μήτραςΚαρκίνος μήτρας
Πτώση-χαλάρωση της μήτρας

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο μία επέμβαση λαπαροσκόπησης:

Κλείστε ραντεβού2410 250 559
Στείλτε μας μήνυμαinfo@loulakis.net
Διεύθυνση ιατρείουΠατρόκλου 5, Λάρισα